Over hoe het allemaal begon Geschiedenis Vivantus

1

1967

In Monnickendam start de heer Tj. Hoekstra zijn makelaarskantoor en legt daarmee het fundament voor de huidige Vivantus Groep, voorheen de Hoekstra en Van Eck Groep

2

1968

Hoekstra junior treedt toe tot het bedrijf en zet een assurantieafdeling op

3

1980

Hoekstra junior zet het bedrijf voort samen met de heer Van Eck. Samen vormen ze de Hoekstra en Van Eck Groep en dit bouwen ze uit tot een regionaal krachtig bedrijf. De combinatie van makelaardij, assurantiën en hypotheken is onderscheidend in de markt.

4

1990

Vanaf 1990 komt er elk jaar wel een vestiging bij. Medewerkers met de juiste papieren krijgen de kans een eigen vestiging op te zetten en mede aandeelhouder te worden. Het blijkt een gouden greep: de Hoekstra en Van Eck Groep groeit in hoog tempo.

5

1996

Hendriks Makelaardij wordt opgericht met een eerste vestiging in Roermond.

6

1997

Onze allereerste website staat online.

7

2001

De basis van onze zoekservice is gelegd. Hendriks Makelaardij verstuurt per fax nieuw aanbod, passend bij het zoekprofiel van woningzoekers.

8

2005

Oprichting van de Centrale Organisatie, wat nu bekend staat als het Hoofdkantoor. Hieronder vallen onder andere de afdelingen HR, Financiële Zaken, Facilitair, Marketing & Communicatie en ICT.

9

2007

Met de oprichting van de Nieuwbouwwinkel positioneren we onze kracht in de nieuwbouw.

10

2008

Hendriks Makelaardij treedt toe tot de Hoekstra en Van Eck Groep.

11

2011

Binnen de tak hypotheken schaffen we het werken op provisiebasis voorgoed af. Ook willen we dat intern de wet- en regelgeving goed nageleefd wordt, dus we starten met interne compliance. En tot slot: geen pen en papier meer voor ons. We gaan volledig over naar het digitale werken.

12

2014

Voet & van der Velden Makelaars met 3 vestigingen wordt overgenomen. De portefeuille van de vestigingen in Amsterdam en Purmerend wordt overgenomen en de vestigingen in Landsmeer gaat verder als Hoekstra en van Eck Makelaars. Als klap op de vuurpijl openen we een nieuw kantoor in Heerhugowaard.

13

2015

Volgens de groeiambities wordt er een nieuw kantoor geopend: een vestiging van Hoekstra en van Eck in Amsterdam West. Ook is de eerste virtuele tour door de modelwoning van nieuwbouwproject Villa Hove. De tour laat mensen met een cardboard door de nieuwbouwwoning lopen. Net echt!

14

2017

Klanten ontvangen waardebepalingen ook via WhatsApp. Snel, vakkundig en accuraat.

15

2018

Twee talentvolle, ervaren jonge managers uit de eigen organisatie vormen de nieuwe directie: Steven Lagerweij (Algemeen Directeur) en Rob Arts (Commercieel Directeur). De groep biedt perspectief op doorgroeien en zet blijvend in op behoud van ervaren krachten. We digitaliseren verder. Klanten kunnen direct online documenten tekenen, zoals een opdracht tot dienstverlening. Ook kan je vanaf nu direct online een afspraak (bezichtiging of verkoopgesprek) in de agenda van een makelaar plannen. In 2018 treedt Brockhoff toe tot de Hoekstra en Van Eck Groep.

16

2019

In 2019 openen we drie nieuwe vestigingen: in Almere Poort, Leiden en Tilburg Reeshof.

17

2020

De Hoekstra en Van Eck Groep is meer dan “Hoekstra en Van Eck”: we veranderen de naam. Vanaf 2020 heten we Vivantus Groep. In 2020 treedt Petra De Kleermaeker toe tot de Vivantus Groep.

18

2021

Toevoeging van Thijssen Makelaardij, Zaans Hypotheek Huis en Schuitema Makelaars tot Vivantus

19

2022

Vivantus doet met Van Dorsten achtste overname in 4 jaar tijd.

20

2024

Eric Bond keert terug als Algemeen Directeur Vivantus Groep

Wij zijn aangesloten bij