3 redenen om je huis nu te verkopen

Je huis nu wel of niet verkopen? Dat is een belangrijke vraag die je jezelf nu wellicht stelt, en al helemaal in deze tijd. Het mag dan misschien een gekke tijd zijn, maar ook nu kun je goed je huis verkopen! Wij geven je in deze blog 3 redenen waarom. Daarnaast hebben we 4 manieren waarop je achter de waarde van je huis kunt komen. Benieuwd geworden? Lees meer!

Krapte op de woningmarkt
Een onderwerp wat momenteel vaak voortkomt in het nieuws, is de krapte op de woningmarkt. Dit wil zeggen dat er veel vraag is naar woningen terwijl het aanbod klein is. Het aantal huizenzoekers is groot en daarom is het een goede tijd om je woning te verkopen. Het is bekend dat steeds meer mensen liever eerst een woning aankopen voordat zij hun huidige woning verkopen.

Lage hypotheekrente
De rentestand is op dit moment erg laag en daarom is het nu aantrekkelijk om een woning te kopen. Gezien de lage rentestanden kunnen potentiële kopers op dit moment veel geld besparen op een hypotheek: het houdt in dat je hetzelfde bedrag leent dat je eerder van plan was, maar je nu lagere maandlasten hebt. Wil jij weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Je kunt direct een gratis en vrijblijvende afspraak maken.

Hoge huizenprijzen en een korte doorlooptijd
Door aanhoudende krapte op de woningmarkt zijn de woningprijzen erg hoog en blijven ze stijgen. Door de op peil blijvende vraag en het beperkte nieuwe en bestaande aanbod is de verkoopprijs van de gemiddelde verkochte woning in het vierde kwartaal van 2020 maar liefst 11,6% gestegen ten opzichte van 2019. Momenteel liggen de huizenprijzen dus erg hoog, wat natuurlijk voordelig is voor jou als eventuele verkoper. Daarnaast staan woningen in de huidige markt maar voor korte tijd te koop. De looptijd van verkochte woningen bedraagt nu 29 dagen, 7 dagen korter dan een jaar geleden. Je woning zal dus hoogstwaarschijnlijk relatief snel verkocht zijn.

Wat is mijn woning waard?
Als je overweegt om je huis te gaan verkopen, wil je natuurlijk wel eerst weten wat je woning waard is. Bij het vaststellen van de waarde van jouw woning spelen meerdere factoren een rol. Zo kijkt de makelaar naar de locatie, ligging, ruimte, staat, afwerking en energiezuinigheid van de woning. Wil jij weten wat jouw woning waard is? Wij stellen dit graag gratis en vrijblijvend voor je vast en bieden 4 manieren om de waarde van je woning te bepalen. Lees hieronder welke dat zijn.

Waarderapport op onze website
Via ons waarderapport kom je er binnen twee minuten achter wat je huis waard is. Hier vul je enkele gegevens in, en op basis daarvan kunnen wij een schatting maken van de waarde.

Waarde opvragen via Whatsapp
Een tweede mogelijkheid om de waarde van je woning te berekenen, is onze Whatsapp-service. Hoe gaat dat in zijn werk? Whatsapp ‘Wat is mijn huis waard’ naar 06-44337872. Stuur ook foto’s en het adres van je huis en op basis van deze gegevens geeft de makelaar een geschatte verkoopprijs. Houd hierbij wel in gedachte dat deze tool slechts een indicatie van de verkoopprijs geeft.

Fysieke of virtuele waardebepaling 
Wil je graag de nauwkeurige waarde van je woning weten? Dan is een waardebepaling de beste optie. De makelaar neemt de woning op en maakt op basis van zijn marktkennis en ervaring een nauwkeurige waardebepaling.

Interesse in een gratis en vrijblijvende waardebepaling? Dan kun je kiezen uit een fysieke of virtuele afspraak. Bij een fysieke afspraak komt de makelaar persoonlijk bij je woning langs om een advies op maat te geven. Hierbij volgen we uiteraard altijd de RIVM-richtlijnen op en houden we tijdens de afspraak minimaal 1,5 meter afstand. Bij een virtuele afspraak leid jij de makelaar via videobellen rond door de woning en vertellen wij je alles wat je moet weten om jouw huis optimaal te verkopen.

Vond je dit artikel nuttig?