Vivantus en Houzr breiden samenwerking uit voor innovatief, data-gedreven vastgoedadvies

Vivantus, een gespecialiseerde nieuwbouwmakelaar, heeft de samenwerking verstevigd met  Houzr -@houzr, een expert in data-gedreven vastgoedadvies. Vivantus en Houzr bundelen met deze samenwerking hun krachten om projectontwikkelaars en beleggers beter te kunnen adviseren bij gebieds- en projectontwikkeling. De samenwerking werd op 1 maart ondertekend. 

Om bij het ontwikkelen van projecten de juiste keuzes te maken, is het zaak om de impact van een nieuwbouwproject in een gebied of wijk goed te voorspellen. Vivantus beschikt over landelijke expertise en lokale aanwezigheid waarmee het trends in vraag en verhuisbewegingen kan volgen, zowel voor koopwoningen als huurwoningen. Om deze kennis meer kracht bij te zetten, is datagedreven marktduiding belangrijk.

“Nieuwbouw is vooruit kijken”, zegt Bouke Molenkamp, directeur Nieuwbouw en Verhuur bij Vivantus Groep. “Met onze landelijke expertise en lokale aanwezigheid kunnen wij trends in de vraag en verhuisbewegingen volgen, maar ook factoren als economie, demografie, andere regionale bouwprojecten en regelgeving hebben impact op een project. Het analyseren van ‘oude’ data is dan niet genoeg. Door voorspelmodellen en algoritmes in te zetten, kunnen we onze relaties nog beter adviseren”, aldus Molenkamp. 

 

Vond je dit artikel nuttig?