4 Redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen

Een goede aankoopmakelaar is op dit moment geen overbodige luxe. De huizenprijzen zijn relatief hoog, woningen worden in een kort tijdsbestek verkocht en het aanbod van te koop staande woningen is klein. De markt gaat op dit moment erg snel en het is dan ook een uitdaging om jouw droomhuis te vinden. Een aankoopmakelaar kan je hier goed bij helpen. Wij geven je 4 redenen waarom een aankoopmakelaar in te schakelen. 

  1. De makelaar in jouw regio heeft een goed inzicht in de markt
    Een aankoopmakelaar weet wat er speelt bij gewilde woningen. Daarbij heeft een aankoopmakelaar soms informatie over woningen die nieuw zijn op de markt of pas een aantal dagen later op Funda verschijnen.
  2. Een goede onderhandeling is vereist
    Doordat woningen aankopen de dagelijkse bezigheid van een aankoopmakelaar is, weten wij als geen ander hoe dit proces verloopt. Samen met je aankoopmakelaar bepaal je de onderhandelingsstrategie: is de vraagprijs reëel? Zijn er veel kapers op de kust? Wil je er snel in? Allemaal zaken die bij een onderhandeling van belang zijn. Wij handelen in overleg met jou en proberen voor jou de woning aan te kopen tegen de juiste prijs onder de meest gunstige voorwaarden.
  3. Let op eventuele gebreken
    Een woning is vaak de grootste aankoop die je in je leven zal doen. Het is dus niet meer dan logisch om bij een dergelijke aankoop zoveel mogelijk informatie over jouw aankoop te verzamelen. Via een bouwtechnische keuring kun je vermijden dat je vlak na de aankoop verrast wordt met gebreken en hoge kosten die je van te voren niet had voorzien. Een bouwkundig rapport geef je inzicht in de eventuele gebreken.
  4. Kleine lettertjes
    De onderhandelingen zijn goed verlopen en je hebt je eigen droomhuis! Toch zijn er nog een aantal zaken die goed geregeld moeten worden. Ook hier staan wij je graag in bij en zorgen wij voor een goede afhandeling van het proces. Denk hierbij aan de volgende zaken:
  • Doornemen en tekenen van de koopakte
  • Afhandeling richting de notaris
  • In contact brengen met de financieel adviseur (als je dat wenst)
  • Voorbereiding van de overdracht (stukken van de notaris doornemen)
  • Woning inspecteren voor transport bij de notaris

Wil je weten wat wij voor jou als aankoopmakelaar kunnen betekenen? Plan een gratis en vrijblijvend woonadviesgesprek in bij jouw dichtstbijzijnde vestiging Vivantus. Dit gesprek kan fysiek of virtueel plaatsvinden. Heb je geen tijd om zelf een woning te zoeken of wil je vooral advies bij het onderhandelen? Om welke fase van het aankooptraject het ook gaat, wij denken graag met je mee!

Vond je dit artikel nuttig?