Dagje uit? Let op je verzekering!

Heb je deze zomer leuke dagjes uit gepland staan? Ook dan is het belangrijk om te letten op je verzekering. Als je je waardevolle spullen verliest of als ze gestolen worden, is dat natuurlijk heel vervelend. Maar het is nog vervelender als je niet goed verzekerd bent en de kosten daarom niet worden gedekt. Weten hoe het zit met je verzekering en een dagje uit? Wij leggen het je uit in dit artikel. 

Wat dekt je reisverzekering?
Wil je een dagje uit in Nederland of het buitenland zonder overnachting? Houd er dan rekening mee dat je reisverzekering niets dekt. Als je een dagje uit gaat inclusief overnachting dan dekt je reisverzekering dat wel. Je moet dan wel een bewijs van je overnachting kunnen laten zien. Dus ga je deze zomer een dagje weg naar de Efteling, de dierentuin, het strand of iets anders leuks? Houd er dan rekening mee dat je reisverzekering dat alleen dekt als je er blijft overnachten.

Goed verzekerd op pad
Toch graag verzekerd een dagje uit? Overweeg dan om een buitenhuis- of kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Een gewone inboedelverzekering dekt niets als je een dagje weg bent, maar als je buitenhuisdekking bij je inboedelverzekering afsluit, zijn je waardevolle spullen wel verzekerd als je een dagje weg gaat. Houd er hierbij wel rekening mee dat je waardevolle spullen tot een bepaald bedrag verzekerd zijn en dat het per verzekeraar verschilt welke waardevolle spullen onder de verzekering vallen. Heb je bepaalde waardevolle spullen waarvoor je dit verzekerde bedrag te laag vindt? Overweeg dan om een kostbaarhedenverzekering bij je inboedelverzekering af te sluiten. Hiermee kun je een specifiek product zoals je kostbare camera of muziekinstrument tegen een hoger bedrag laten verzekeren.

Let op: niet alle waardevolle spullen vallen onder de dekking van de buitenhuis- of kostbaarhedenverzekering. Scooters, auto’s en fietsen vallen hier bijvoorbeeld niet onder en het verschilt per verzekeraar of waardevolle spullen zoals mobiele elektronica gedekt worden. Ook is het afhankelijk van hoe de schade is veroorzaakt of de verzekering de kosten dekt.

Weten of je goed verzekerd bent voor een dagje uit of wil je graag een buitenhuis- of kostbaarhedenverzekering afsluiten? Onze verzekeringsadviseurs geven je graag persoonlijk advies op maat. Lees meer informatie over ons en onze verzekeringen of neem contact op voor het inplannen van een afspraak.

Vond je dit artikel nuttig?