Doorloop deze 9 tips voor een goede bezichtiging

Ben je online verliefd geworden op een huis? Dan is het tijd voor een bezichtiging! De bezichtiging is de eerste fysieke indruk die je van de woning krijgt. Om een goede indruk te krijgen van het huis is niet alleen de bezichtiging zelf, maar ook de voorbereiding van belang. Weten hoe je een woning goed kunt bezichtigen? Doorloop dan onderstaande 9 tips.

Bereid je goed voor
1.
 Gebruik Google streetview: wandel al een keer digitaal door de straat en omgeving.
2. De website van de makelaar geeft veel informatie, waardoor je de woning al ‘kent’ voordat je erheen gaat. De foto’s, plattegronden, virtuele tour en video zorgen voor een digitale beleving van de woning.
3. Verdiep je ook in de WOZ-waarde van de woning. Dit kan je via het WOZ-waardeloket eenvoudig inzien.
4. Vraag eventueel ook al de Lijst van Zaken en Vragenlijst deel B op bij de makelaar. Een goede voorbereiding is het halve werk!
5. Woon je in de buurt van de woning? Loop er eens langs, bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van de hond. Je kunt dan meteen een kijkje nemen in de directe omgeving van het huis. Ook kun je zo checken of er voldoende parkeermogelijkheden zijn. Als je een woning bezichtigt, is dit vaak tijdens kantooruren waardoor er minder auto’s in de straat staan.
6. Schrijf van tevoren vragen op, zodat je door de vele indrukken die je tijdens een bezichtiging krijgt niet vergeet om vragen te stellen.

Tijdens het bezichtigen
7. Maak zelf foto’s tijdens de bezichtiging om zo het beeld van de woning beter te kunnen onthouden. Vraag wel eerst aan de makelaar of de bewoners dit goed vinden.
8. De verkoper van een woning heeft een meldingsplicht en vult daarom vragenlijsten in. De makelaar informeert je hierover tijdens de bezichtiging.
9. Gebruik al je zintuigen. Kijk, ruik en voel overal waar je maar kan. Zie of ruik je iets raars? Vraag dan de makelaar om toelichting.

Advies bij een bezichtiging of niet misgrijpen op je droomhuis?
Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing waarbij je natuurlijk geen enkel risico wil nemen. Advies van een expert is dan ook geen overbodige luxe. Onze aankoopmakelaars helpen je graag bij de aankoop van jouw droomhuis. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees meer informatie op onze website of neem contact op met jouw dichtstbijzijnde vestiging van Vivantus om een gratis en vrijblijvend woonadviesgesprek in te plannen

Vond je dit artikel nuttig?