Ga goed voorbereid op huizenjacht met onze 3 tips!

De woningmarkt is oververhit. Je merkt het zelf misschien ook: de bezichtigingen zijn al vol voordat jij wist dat de woning online zou komen, overbieden op woningen met hoge geldbedragen of een woning die zelfs al verkocht was voordat deze überhaupt online stond. Wil je weten hoe je ondanks deze oververhitte markt tóch een woning kunt aankopen? Wij hebben 3 tips om goed voorbereid op huizenjacht te gaan.

1. Bereken eenvoudig wat je huis nu waard is
Het is niet alleen handig, maar ook belangrijk om te weten wat je huidige huis waard is. Zo weet je bijvoorbeeld ook een stuk beter wat je kunt lenen voor je nieuwe huis. Om erachter te komen wat je huis ongeveer waard is, hebben wij onze waardecheck vernieuwd. Door middel van deze tool kom je er binnen 2 minuten achter wat je woning waard is. Dit berekenen we op basis van de verkoopprijs van huizen in jouw buurt.

Wil je graag de exacte prijs weten? Geen probleem! Het is mogelijk om online een afspraak in te plannen in de agenda van de makelaar. Deze komt bij je langs en kan je vertellen wat je huis waard is. Gewoon bellen voor een afspraak mag natuurlijk ook.

2. Check wat je financiële mogelijkheden zijn
Wil je niet misgrijpen op jouw droomhuis? Check dan vóórdat je op huizenjacht gaat ook wat je financiële mogelijkheden zijn. Zo kun je snel schakelen als je een geschikte woning gevonden hebt en ga je sterk en met zekerheid de onderhandeling in. Als je al bij je hypotheekadviseur zekerheid hebt gekregen over je hypotheek en dit ook direct kunt aantonen, heb je mogelijk een voorsprong op andere huizenjagers.

Een keer kennis maken met onze hypotheekadviseur? Dat kan! Plan direct een gratis afspraak met onze hypotheekadviseur.

3. Vergeet het haalbaarheidscertificaat niet
Je vraagt je vast af wat het haalbaarheidscertificaat inhoudt. Hiermee kun je aantonen dat je het bod wat je uitbrengt op een woning ook daadwerkelijk kan lenen. Voor de verkopende partij is dit een fijne zekerheid om te hebben en het vergroot ook jouw kansen als koper.

Wil je graag meer weten over de inhoud van het haalbaarheidscertificaat? Neem dan contact op met De Hypotheekshop.

Heb je alle 3 de tips op een rijtje? Woningwaarde, financiële mogelijkheid, haalbaarheidscertificaat? Goed bezig! Jij kunt voorbereid aan de slag met het zoeken van een (volgend) huis. Wil je toch graag meer weten over jouw huizenjacht of over je hypotheek? Plan dan direct een gesprek in met onze makelaars of met onze hypotheekadviseurs. Zij geven je graag onafhankelijk advies tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vond je dit artikel nuttig?