Hoe financier je je verbouwing? Lees meer over de 3 mogelijkheden!

Wil de zoektocht naar jouw droomwoning nog niet slagen? De woningmarkt raakt steeds meer oververhit en veel woningen worden boven de vraagprijs verkocht. Ben je toch toe aan een ruimere woning of wil je een woning die meer aansluit bij je persoonlijke wensen? Je huidige woning verbouwen is mogelijk een goede oplossing! Hoe je dit het beste kunt financieren? Daar zijn verschillende opties voor. Zo kun je je spaargeld gebruiken, je hypotheek oversluiten of een persoonlijke lening afsluiten.

1. Gebruik je spaargeld
Goed om te weten: de rente op je spaarrekening is op dit moment lager dan de rente die je betaalt voor een hypotheek of lening. Dat maakt het gebruiken van je eigen spaargeld op dit moment het meest voordelig. Dus wil je een kleine verbouwing doen? Gebruik dan je spaargeld voor de financiering. Let er wel op dat je, na de verbouwing, een kleine buffer overhoudt voor eventuele financiële tegenvallers. Zo kom je niet onverwachts voor verrassingen te staan.

2. Pas je hypotheek aan
Wil je profiteren van de lage rente? Goede keuze! Dit kan hét moment zijn om je hypotheek over te sluiten of een tweede (kleine) hypotheek te nemen: een bouwdepot. Deze lening kun je volledig annuïtair of lineair afsluiten en is als het ware een speciale rekening bij je hypotheek om zo de kosten voor je verbouwing te kunnen financieren. Hier wordt ook uitgegaan van een looptijd van 30 jaar. Ben je benieuwd wat voor jou mogelijk is? Onze hypotheekadviseurs kunnen je helpen met het bepalen of een aanpassing in je hypotheek mogelijk is op basis van je financiële situatie.

3. Sluit een persoonlijke lening af
Wil je een relatief kleine verbouwing doen, maar heb je geen spaargeld? Dan is het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten om je verbouwing te financieren. Dit is voordelig, omdat je niet te maken hebt met extra kosten zoals notaris- en taxatiekosten. Met deze persoonlijke lening betaal je iedere maand hetzelfde bedrag af en de looptijd van de lening staat vast. Sluit je de persoonlijke lening af voor verbetering van de woning en los je tijdens de looptijd van je hypotheek af? Dan is de rente aftrekbaar. Of je hiervoor in aanmerking komt en wat je persoonlijk bij kunt lenen, kan onze hypotheekadviseur met jou bespreken tijdens een vrijblijvend gesprek.

Wil je graag verbouwen en ben je benieuwd welke van deze bovenstaande opties het beste bij jouw wensen en financiële situatie past of heb je nog vragen? Wij geven je graag persoonlijk advies. Kom erachter tijdens een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze hypotheekadviseurs.

Vond je dit artikel nuttig?