Hoe kun je toch aankopen in de oververhitte woningmarkt? – 4 tips

Overbieden, woningen die verkocht zijn voordat ze online stonden, een bezichtigingsstop door te veel animo; je hoort het steeds vaker. Loop jij ook tegen deze problemen aan? Je vraagt je waarschijnlijk af hoe je ondanks de oververhitte markt toch nog een woning aan kunt kopen. Wij hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Schrijf je in voor een zoekservice
    De meeste mensen gaan dagelijks heel Funda en andere woonwebsites af. Dit kan makkelijker en beter! Schrijf je in voor een zoekservice zodat je niet meer zelf het internet af hoeft te struinen. Hierbij word je gematcht aan het nieuwste woonaanbod van alle makelaars in de regio waar je zoekt en welke aan jouw woonwensen voldoen. Je ontvangt ieder uur een e-mail met de nieuwste woningen die bij jou passen. Zo zie je de woning die jou aanspreekt vaak nét eerder dan het op Funda staat en zo kun je zo snel mogelijk een bezichtiging inplannen.Lijkt dit je handig en wil je het graag proberen? Schrijf je in voor onze zoekservice. Deze service is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.
  2. Huis gezien? Bel meteen voor een bezichtiging
    Als je een huis hebt gezien welke je wil bezichtigen, is het slim om meteen te bellen voor het plannen van een bezichtiging. Dit gaat sneller dan wanneer je een e-mail stuurt.
  3. Schakel een aankoopmakelaar in
    Heb je je al ingeschreven voor een zoekservice, maar grijp je nog steeds mis? Of wil je graag ontzorgd worden? Overweeg dan om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een aankoopmakelaar begeleidt je van A tot Z in het aankooptraject. Één van de voordelen is dat een aankoopmakelaar weet wat er speelt bij gewilde woningen en soms informatie heeft over woningen die nieuw zijn op de markt of pas later op Funda verschijnen. Wil jij je kansen vergroten door een aankoopmakelaar in te schakelen? Neem dan contact op met jouw dichtstbijzijnde vestiging van Hoekstra en van Eck Makelaars voor het plannen van een een gratis en vrijblijvend woonadviesgesprek.Lees ook ons blog: 4 Redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen
  4. Niet misgrijpen? Regel je hypotheek op tijd!
    Wil jij niet misgrijpen op jouw droomhuis? Regel dan van tevoren je hypotheek. Zo kun je snel handelen als je je droomhuis gevonden hebt en ga je sterk en met zekerheid de onderhandeling in. Als jij al bij je hypotheekadviseur zekerheid hebt gekregen over je hypotheek en dit ook kunt aantonen, heb je mogelijk een voorsprong op andere huizenjagers. Vergroot je kansen op het kopen van jouw droomhuis, regel op tijd je hypotheek!Onze collega’s van De Hypotheekshop helpen je graag bij het zoeken naar een hypotheek die bij jou past. Ze geven je graag onafhankelijk advies tijdens een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Maak eenvoudig een afspraak.

Vond je dit artikel nuttig?