In 3 stappen een duurzaam huis

Een duurzaam huis is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je maandlasten en de waarde van je huis. Win-win dus! Wil jij je huis verduurzamen? Volg deze 3 stappen.

Stap 1: isoleren
Als eerste is het belangrijk om je huis goed te isoleren. Als je huis goed geïsoleerd is, gaat er minder energie verloren en dit zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan het isoleren van je dak, spouwmuren, ramen en vloer.

Stap 2: kies voor duurzame energiebronnen
De tweede stap is om geen gas meer te gebruiken, maar te kiezen voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, inductieplaat en elektrische vloerverwarming. Ook is het slim om je gloeilampen in te ruilen voor led lampen.

Stap 3: opwekken van duurzame energie
De laatste stap naar een duurzaam huis is om zelf duurzame energie op te gaan wekken en te gaan (her)gebruiken. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoe financier je dit?
Je huis verduurzamen is niet goedkoop. Wil jij je huis verduurzamen, maar weet je niet hoe je dit moet financieren? Er zijn meerdere mogelijkheden voor financiering. Check als eerste of je subsidie kunt krijgen. Check voor welke subsidies je in aanmerking komt en hoe hoog het bedrag is. Zo is het verduurzamen van je huis een stuk aantrekkelijker en goedkoper.

Kun je geen subsidie krijgen of is het bedrag niet voldoende? Neem dan je hypotheek eens onder de loep. Je huidige hypotheek kan verhoogd worden om zo de verduurzaming van je huis te kunnen betalen. Wil jij meer weten over het verhogen van je hypotheek voor het verduurzamen van je huis? Wij staan voor je klaar. Maak een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Vond je dit artikel nuttig?