Je huis verkoopklaar maken? Volg deze 5 tips & tricks

Een huis omtoveren tot verkoopklaar kan een intimiderende uitdaging lijken. Is er een beste manier van inrichten? Kan ‘less is more’ ook te weinig worden, en zijn er echte dooddoeners waarvoor je absoluut moet oppassen? Deze tips & tricks kunnen een uitkomst bieden en helpen jouw woning klaar te stomen voor de verkoop! 

  1. Kopers zien over het algemeen graag een woning die ‘af’ is. Denk bijvoorbeeld aan een huis dat strak afgewerkt is en van binnen nette, voltooide kamers bevat. Zo kan de woning in al zijn glorie getoond worden! Dat is voor potentiële kopers zeer aantrekkelijk: zo is het voor hen gemakkelijker om de volledige potentie van jouw huis te kunnen zien.
  2. Een opgeruimd en net huis is belangrijk, maar maak je je huis te leeg dan kunnen geïnteresseerde kopers het gevoel krijgen dat er niet in de woning geleefd mag worden. Verban dus niet alle accessoires uit jouw woning – ze geven jouw huis ook karakter! Probeer een goede balans te vinden tussen accessoires en opgeruimdheid.
  3. Er is niet één bepaalde stijl of trend die jouw interieur moet volgen. Van een moderne, strakke woning tot een ouderwets ingericht huisje – er zijn tal van stijlen die leuk zijn! Wat wel belangrijk is, is dat je waar mogelijk zorgt voor een samenhangend geheel. Dat kan ‘m ook in de details zitten: laat bijvoorbeeld dat rode kussentje op de bank terugkomen in dat roodkleurige vloerkleed. Accessoires kunnen ook effectief zijn bij het creëren van een kleurrijk, strak gestileerd geheel. Vind je het lastig om deze balans te bereiken? Dan kan een stylist zeker uitkomst bieden!
  4. Natuurlijk zijn alle kamers en ruimtes in jouw huis van belang, maar enkele kamers zullen in het bijzonder in de aandacht staan. Denk hierbij aan de woonkamer, de plek waar een potentiële koper zeer waarschijnlijk de meeste woonbeleving zal hebben. Of aan de keuken – een lichte, open en veelzijdige keuken wordt door bijna iedereen gewaardeerd, niet alleen door fervente keukenprinsen en -prinsessen. Ook de hoofdslaapkamer en de badkamer(s) zullen door kopers extra kritisch beoordeeld worden. Zorg er in ieder geval voor dat deze kamers goed op orde zijn, zodat ze als ware uitblinkers op de foto kunnen staan!
  5. De grootste dooddoener ligt misschien voor de hand: rommel! Vooral dingen als vuile was op de grond, de kattenbak in de hoek of botten van je trouwe viervoeter die door het huis slingeren. Zie je door de bomen het bos niet of weet je niet zeker of alle belangrijke spullen opgeruimd zijn? Raadpleeg dan onze opruimlijst voor een fotoklare woning, te vinden op de volgende pagina. Zo kan jouw woning spic en span het perfecte plaatje creëren.

Vond je dit artikel nuttig?