NHG-grens stijgt naar 325.000 euro in 2021

In 2021 gaat de grens van de Nationale Hypotheek Garantie naar 325.000 euro. De NHG-grens is 6% hoger wanneer er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd. De grens ligt dan op 344.500 euro.

Wat is de Nationale Hypotheek Garantie?
Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat jouw hypotheek past bij je inkomen. Je hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet je zeker dat je nooit teveel leent en je naast je maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Veranderingen in je persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je financiële situatie. Zo kun je misschien je hypotheek niet meer betalen als je relatie stopt, je arbeidsongeschikt of werkloos raakt of je partner is overleden. Heb je een hypotheek met NHG? Dan heb je in deze vervelende periode een vangnet waarop je kunt vertrouwen. (Bron: www.nhg.nl)

Premie blijft gelijk
Voor het afsluiten van een hypotheek met NHG betaal je eenmalig premie. De premie blijft met 0,7% over de hoogte van je hypotheek, gelijk aan de premie van dit jaar.

Financieel advies
Onafhankelijk advies en advies op maat zijn belangrijke punten bij het afsluiten van een hypotheek. Maak nu een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onze Hypotheekshop geeft onafhankelijk financieel advies op maat waarbij hypotheken, rentetarieven en voorwaarden van vrijwel alle aanbieders worden vergeleken. Jouw belang staat altijd voorop en jij weet precies waar je aan toe bent.

Vond je dit artikel nuttig?