Ons verkooptraject werkt, ook in deze tijd!

Je wil je huis verkopen en gaat graag goed voorbereid te werk. Dat snappen we! Wij kunnen je hierbij helpen, dat doen we immers graag. Zo zijn we er voor het maken van de foto’s, we plaatsen de woning online, we plaatsen het ‘te koop’-bord bij de woning zelf en stellen de promotie on- en offline in. Hierna is het eindelijk tijd voor de verkoop! Maar hoe gaat zoiets nu in zijn werk, en hoe gaat dat in deze tijd waarin we leven? Wij nemen je mee in ons verkoopproces!

Bepalen waarde van de woning en verkoopstrategie
Er is gebleken dat in de eerste drie dagen dat jouw woning online staat, je net zoveel personen bereikt als in de drie opeenvolgende maanden. Belangrijk dus om jouw woning strategisch en met een volledige woningpresentatie aan te bieden. Aan de hand van het kennismakingsgesprek met gratis waardebepaling (hierin bieden we drie verschillende mogelijkheden) en een grondig marktonderzoek, kunnen wij een schatting maken van de te verwachten verkoopprijs en welke middelen we in moeten zetten om het gewenste verkoopresultaat te behalen. We kijken hierbij altijd naar jouw wensen en beslissen samen over de beste aanpak. Zo blijven we allebei tevreden!

Woningpresentatie en -promotie
Na het doen van marktonderzoek, waarin we de verkoopstrategie en vraagprijs bepalen, bereiden we de woningpresentatie voor. Hierin nemen we onder andere de USP’s (unique selling points) van jouw woning mee, meten we de woning, maken we foto’s, een woningvideo en een plattegrond, en vragen we de verkoper wat te vertellen over de woning. Dit maakt de verkoop een stukje persoonlijker. Hierna gaan we aan de slag met de promotie van de woning, zowel off- als online. We plaatsen het op verschillende media zoals Funda en onze social media kanalen, en als laatste plaatsen we een ‘te koop’-bord bij de woning. En wist je dat we je ook op weg helpen met het inmiddels verplichte energielabel?

Het verkoopproces gaat van start!
Hierna start het verkoopproces dan echt. Een spannende tijd die je tegemoet gaat, maar we doen het samen! Een voordeel voor jou als verkoper hierin is dat je altijd toegang hebt tot jouw persoonlijke verkoopdossier. Dit dossier geeft je inzage in de voortgang van het verkoopproces. Wanneer er bijvoorbeeld een bezichtiging heeft plaatsgevonden word je door je makelaar zo snel mogelijk geïnformeerd over het verloop ervan. Hierna kun je de informatie ook in de overzichtelijke tijdlijn in jouw dossier terugvindt, net zoals bij biedingen voor de woning.

Bezichtigingen
‘Tegenwoordig kosten de bezichtigingen iets meer tijd dan normaal, maar we zijn blij dat we nog mogen bezichtigen! Bij het inplannen van een bezichtiging wordt aan de geïnteresseerde kandidaat gemeld dat er maximaal 2 personen aanwezig mogen zijn, en deze verplicht een mondkapje moeten dragen.

Tijdens de bezichtiging hebben wij als makelaar uiteraard ook een mondkapje op, en we hebben desinfectiegel en schoonmaakdoekjes bij ons, waar we gebruik van maken bij binnenkomst. Ook houden we 1,5 meter afstand, en zorgt de makelaar ervoor dat de deuren worden opengemaakt en weer gesloten worden.

Na de bezichtigingen worden alle deurklinken gedesinfecteerd en worden de ramen geopend voor de ventilatie.’ (Martijn, makelaar)

Onderhandelingen
De onderhandelingen tijdens de verkoop vormen een belangrijk onderdeel. We snappen dat dit spannend kan zijn, want je wil als verkoper natuurlijk een zo hoog mogelijke opbrengst voor je woning met de juiste voorwaarden. Tijdens het onderhandelingstraject zullen wij natuurlijk veel contact met elkaar hebben. Iedere volgende stap bespreken we eerst met jou.

Mondelinge overeenstemming en tekenen koopcontract
Als de woning mondeling is verkocht, is dit nog niet direct bindend. Beide partijen kunnen nog afzien van de (ver)koop. Er is een schriftelijkheidsvereiste, wat inhoudt dat een door beide partijen ondertekende koopovereenkomst nodig is. Als zowel de koper als de verkoper het na de onderhandelingen eens zijn geworden over de prijs, opleveringsdatum en ontbindende voorwaarden, worden de afspraken schriftelijk vastgelegd in een koopovereenkomst. Wanneer beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend, gaat de wettelijke bedenktijd van drie dagen voor de koper in. Dit houdt in dat de koper binnen deze drie dagen kosteloos van de koop van de woning kan afzien. Pas als de wettelijke bedenktijd is verstreken en de ontbindende voorwaarden niet meer van toepassing zijn, kan de koop als bindend worden beschouwd en kan de overdracht bij de notaris plaatsvinden. Hierover vertellen we hieronder meer!

Overdracht bij de notaris
Voordat de overdracht bij de notaris plaatsvindt, wordt er een eindinspectie gedaan in de woning. Hier wordt de woning gecontroleerd en is het voor beide partijen duidelijk hoe de staat van de woning is op het moment van overdragen bij de notaris. We vullen hier een digitaal inspectieformulier in, welke de koper en jij als verkoper in je mailbox krijgt voor eigen administratie. Ook worden door ons de meterstanden opgenomen en werken deze bij in het formulier.

De notaris is de persoon die als ‘neutrale derde’ geldt en die de eigendomsoverdracht van de woning in goede banen leidt. Deze persoon bekijkt o.a. of de verkoper rechtmatig eigenaar is en of er geen beslag ligt op de woning. Ook bewaakt de notaris de financiële kant van de overdracht, zoals de betaling van de koopsom en de inschrijving van de hypotheek. Ook begeleiden wij je vanuit Vivantus bij de leveringsakte die je via het notariskantoor ontvangt. Bij de overdracht van je woning (eindinspectie in je woning en overdracht bij de notaris) zijn wij ook aanwezig.

Nazorg
We kunnen ons voorstellen dat je na de koop van de woning nog vragen hebt, of ergens tegenaan loopt. Ook dan staan we voor je klaar! Neem contact op met het kantoor in jouw regio, en dan helpen wij je graag verder!

Heb je na het lezen nog vragen over het verkopen van jouw woning? Neem contact op met één van onze makelaars voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook kun je hier gratis een waardebepaling inplannen voor je woning. Altijd handig, als je het ons vraagt!

Vond je dit artikel nuttig?