Opgeruimd staat netjes: je thuiswerkplek

Er is niets vervelender dan je werkdag beginnen aan een overvol bureau. Je een weg moeten banen door alle papieren, snoeren en rondslingerende spullen is natuurlijk niet wat je wil. Wij hebben daarom een stappenplan voor je opgesteld om jouw thuiswerkplek goed te organiseren en op te ruimen. Ga aan de slag en maak van jouw thuiswerkplek een fijne plek!

Stap 1: sorteer je spullen

Om orde te scheppen in de chaos is het slim om eerst al je spullen bij elkaar te leggen. Verzamel dus alle spullen die in je lades en kastjes liggen. Vervolgens ga je je spullen sorteren: doe de pennen bij de pennen, de papieren bij de papieren en nietmachine, schaar en plakband bij elkaar.

Stap 2: maak een selectie van je spullen

Waarschijnlijk zijn er bij het sorteren heel wat spullen tevoorschijn gekomen die je eigenlijk nooit gebruikt, stuk zijn of kantoorartikelen waar je er een aantal van hebt. Maak een selectie van deze spullen en bepaal wat je wil houden en wat je weg wil doen. Dit is niet voor iedereen even makkelijk, maar probeer echt kritisch te zijn. Spullen die je nooit gebruikt, ga je waarschijnlijk in het vervolg ook niet meer gebruiken.

Stap 3: richt je thuiswerkplek logisch in

Na het selecteren van je spullen is het tijd om je thuiswerkplek in te richten. Bedenk waar je je spullen het beste kunt opbergen zodat je ze makkelijk kunt vinden als je ze nodig hebt. Leg je pennen bijvoorbeeld binnen handbereik en leg de papieren die je niet vaak gebruikt in een kast of lade. Ook is het handig om opbergers aan te schaffen voor bijvoorbeeld je papieren en andere spullen. Zo houd je je spullen makkelijk en overzichtelijk bij elkaar.

Stap 4: ruim na iedere werkdag je thuiswerkplek op

Je hebt je thuiswerkplek lekker onder handen genomen en nu is het zaak om dit zo te houden. Sluit daarom iedere werkdag af met een kort rondje opruimen en maak het regelmatig schoon. Leg al je spullen terug op de plek waar ze horen; dit bespaart tijd én ergernis.

Heb jij je thuiswerkplek georganiseerd en opgeruimd, maar wil je er ook een echte fijne en inspirerende plek van maken? Lees dan ons blog ‘Hoe creëer je een fijne werkplek in huis?. Ook kun je inspiratie opdoen voor het inrichten van een mooie werkplek via ons Instagram en Pinterest account. Hier delen wij regelmatig de mooiste wooninspiratie beelden.

Vond je dit artikel nuttig?