Samenwonen? Check deze 8 verzekeringen

Ga je samenwonen? Dat is natuurlijk fantastisch nieuws, gefeliciteerd! Je bent waarschijnlijk druk in de weer met het regelen van je verhuizing en meubels shoppen. Toch zijn er ook praktische zaken die geregeld moeten worden waar je misschien niet als eerste aan zult denken. Heb jij je verzekeringen al onder de loep genomen?

Voorkom dubbele dekkingen
Als je gaat samenwonen is het slim om je verzekeringen te checken. Je wil natuurlijk wel goed verzekerd zijn en dubbele verzekeringen voorkomen. Hebben jullie beiden al eigen verzekeringen? Bij de meeste verzekeringen is het voordeliger om samen één verzekering te nemen. In dit artikel hebben wij de verzekeringen voor je op een rijtje gezet die je het beste samen nog eens onder de loep kunt nemen.

 • Opstalverzekering
  Een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, dekt de schade aan muren, plafonds of je dak door bijvoorbeeld brand, inbraak en storm. De dekking van een opstalverzekering verschilt per verzekeraar.Hebben jullie een koophuis? Dan is het belangrijk dat je een opstalverzekering afsluit. Hypotheekverstrekkers stellen een opstalverzekering vaak verplicht. Heb je een koop appartement? Ga dan na of je Vereniging van Eigenaars (VvE) een collectieve opstalverzekering heeft. Ook is het slim om te checken of glas via de opstalverzekering van de VvE is meeverzekerd. Mocht dit niet zo zijn, dan kun je dit afsluiten in de inboedelverzekering.

 

 • Inboedelverzekering
  De inboedelverzekering verzekert schade aan spullen in en om het huis. Het gaat hierbij om schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm. Heb je al een inboedelverzekering? Let dan op de volgende 2 dingen:
  – Als je je ‘oude’ verzekering mee verhuist naar je nieuwe woning is het slim om even bij je verzekeringsadviseur na te vragen wat de regels zijn tijdens verhuizen. Je hebt dan namelijk misschien spullen op twee adressen staan.
  – Controleer samen met je verzekeringsadviseur of de waarde van je inboedelverzekering nog klopt. Misschien heb je wel nieuwe meubels gekocht waardoor het verzekerde bedrag omhoog moet.

 

 • Rechtsbijstandverzekering
  Als je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten, ben je verzekerd voor juridische hulp bij conflicten. Stel dat je een geschil hebt met je werkgever of je bent het niet eens met de behandeling van een arts; met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van rechtshulp. De verzekering bestaat vaak uit modules waardoor je zelf kunt bepalen wat je wel en niet wilt verzekeren.

 

 • Aansprakelijkheidsverzekering
  Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland, maar wel zeer aan te raden. Als jij schade veroorzaakt bij een ander zijn de kosten hiervan gedekt met deze verzekering. Dit gaat niet alleen om materiële schade, maar ook om letselschade.

 

 • Overlijdensrisicoverzekering
  Een overlijdensrisicoverzekering is iets waar je liever niet aan denkt, maar wel ontzettend belangrijk is. Bij deze verzekering wordt een bepaald bedrag aan jouw nabestaanden uitgekeerd wanneer jij als verzekerde komt te overlijden. Dit voorkomt dat jouw nabestaanden in financiële problemen kunnen komen. Vergeet dus niet om samen een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

 

 • Reisverzekering
  Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel goed verzekerd op pad. Een reisverzekering is dan ook zeer aan te raden. Ga je één keer per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering een goede optie. Als je een aantal keer per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk voordeliger. Deze geldt voor het hele jaar.

 

 • Zorgverzekering
  Als je in Nederland woont, ben je verplicht om een zorgverzekering te hebben. Je kunt kiezen voor een basisverzekering, maar wil je uitgebreider verzekerd zijn dan is een aanvullende verzekering een optie.

 

 • Autoverzekering
  Heb je een auto? Dan ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering is voornamelijk bedoeld om aansprakelijkheid te dekken als jij bijvoorbeeld een ongeluk veroorzaakt.


Tip
: breng meerdere verzekeringen bij één verzekeraar onder zodat je kunt profiteren van korting. Daarnaast is het ook handig en overzichtelijk, want zo weet je meteen bij wie je terecht kunt als je vragen hebt of een claim in wil dienen.

Verzekeringsadvies op maat
Weten welke verzekeringen passen bij jullie nieuwe situatie? Onze verzekeringsadviseurs geven je graag advies op maat. Van autoverzekering tot inboedelverzekering en van reisverzekering tot uitvaartverzekering; slechts een greep uit de verzekeringen waarmee wij jou bij Hendriks Verzekeringen van dienst kunnen zijn. Wist je dat als je bij ons meerdere verzekeringen afsluit, je kunt profiteren van pakketkortingen die kunnen oplopen tot wel 10%? Ideaal toch!

Vond je dit artikel nuttig?