Uitgelekt: Kabinet schrapt overdrachtsbelasting voor starters

Volgens het AD maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend dat de overdrachtsbelasting voor starters wordt geschrapt.

Je wordt vrijgesteld van de overdrachtsbelasting wanneer je je eerste huis koopt en tussen de 18 en 35 jaar oud bent. Als de geruchten kloppen, gaat de maatregel per 1 januari 2021 in. Heb je als starter jouw droomhuis eerder dan 1 januari op het oog? Dat hoeft geen probleem te zijn. De vrijstelling geldt wanneer de overdrachtsdatum na 1 januari ligt. Dit is vaak enkele maanden na het tekenen van de koopakte.

Je besparing
Starters vrijstellen van overdrachtsbelasting lost niet de problemen op de woningmarkt op. Het kan wel het verschil maken wanneer je net spaargeld tekort komt. En als je wel voldoende spaargeld bezit, kan je dit nu bijvoorbeeld gebruiken voor het verduurzamen van je nieuwe woning of een luxere inrichting. Voor een starterswoning betaal je zo’n 150.000 tot 250.000 euro. Op dit moment is de overdrachtsbelasting 2%. Je besparing op een rij:

  • Bij een transactieprijs van € 150.000 bespaar je € 3.000
  • Bij een transactieprijs van € 200.000 bespaar je € 4.000
  • 
Bij een transactieprijs van € 250.000 bespaar je € 5.000

Financieel advies

Onafhankelijk advies en advies op maat zijn belangrijke punten bij het afsluiten van een hypotheek. Maak een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onze Hypotheekshop geeft onafhankelijk financieel advies op maat waarbij hypotheken, rentetarieven en voorwaarden van vrijwel alle aanbieders worden vergeleken. Jouw belang staat altijd voorop en jij weet precies waar je aan toe bent.

Aanbod

Ben je nu al op zoek naar jouw ideale starterswoning? Kijk dan eens rond bij een aantal van onze starterswoningen die wij op dit moment aanbieden.

Vond je dit artikel nuttig?