Vivantus breidt online dienstverlening uit in verband met coronavirus

Het RIVM roept naar aanleiding van het nieuwe coronavirus Nederlanders op om sociale contacten te beperken. Vivantus – met vestigingen in heel Nederland – houdt de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten en gaat nog meer inzetten op digitaal contact en online dienstverlening.

Mariëlle Zaalberg, regiomanager Noord-West, vertelt: “Het coronavirus heeft nog geen effect op de vele bezichtigingsaanvragen die we krijgen. De woningmarkt is verhit en men wil nog steeds hun droomwoning niet mislopen. We vinden het belangrijk om onze klanten en makelaars de ruimte te bieden voor minder sociaal contact en nemen daarom maatregelen. Als innovatief makelaarskantoor werken we al digitaal en hier gaan we nu actiever op inspelen. Dit trekken we ook door naar onze disciplines hypotheken en verzekeren.”

Woning bezichtigen met Facebook Live
Voor wie het op dit moment niet zien zitten om naar een bezichtiging te gaan, of zelf gezondheidsklachten heeft, wordt Facebook Live ingezet. De makelaar gaat bij iedere woning alle ruimtes langs met zijn of haar telefoon. Tijdens deze bezichtiging is het mogelijk om direct vragen te stellen door een reactie bij de video te plaatsen. Het blijft wel mogelijk om een bezichtiging fysiek in de woning in te plannen, er worden dan volgens het advies van RIVM geen handen geschud.

Waardebepaling via WhatsApp met beeldbellen of foto’s
Wil jij snel, gemakkelijk en vrijblijvend de waarde van je woning weten? Naast een bezoek aan je woning, is een waardebepaling bij ons ook mogelijk via WhatsApp. Via beeldbellen kun je jouw woning aan de makelaar laten zien. Of stuur je adres en duidelijke foto’s van de woning naar 06-44337872. Onze makelaars maken (vaak dezelfde dag) op basis van deze gegevens een gratis waardebepaling.

Thuis de koopakte ondertekenen
Bij Vivantus was het al mogelijk om de koopakte digitaal te ondertekenen. Het is dan niet meer nodig om met kopers en verkopers op het kantoor af te spreken om samen de koopakte te tekenen. Deze optie zal de aankomende tijd meer ingezet worden.

Hypotheek- en verzekeringsadvies op afstand
Niet alleen binnen de makelaardij is er veel sociaal contact, ook bij hypotheek- en verzekeringsgesprekken is dit het geval. De afspraken voor een persoonlijk hypotheek- of adviesgesprek verschuiven meer naar digitaal. Wie het wenselijk vindt, kan via een beeldverbinding het gesprek voeren waar je maar wilt; dus ook gewoon thuis. Je kunt het gesprek in je eigen vertrouwde omgeving voeren én bespaart reistijd en eventuele parkeerkosten.

Goed bereikbaar, contact via chat en WhatsApp en 360°-fotografie
Als voorbereiding op de aankoop of verkoop van een woning, wil je zoveel mogelijk informatie inwinnen. Onze collega’s zijn op maandag t/m zaterdag goed bereikbaar, doordeweeks zelfs tot 20:00 uur. Je kunt bellen, mailen, chatten of een WhatsApp versturen naar 06-44337872. De woningpresentaties geven je veel informatie over de woning. Naast de standaard teksten en fotografie, geven wij je ook een goed beeld van de woning met een video en 360°-fotografie.

Vond je dit artikel nuttig?