Vivantus breidt verder uit

Ondanks de pandemie, blijft Vivantus – voorheen Hoekstra en Van Eck Groep – verder uitbreiden door overname van lokale makelaars. Eind vorig jaar werd al de overname per 1 januari 2021 van twee bedrijven uit Zaandam aangekondigd. Daar komt Schuitema Makelaars uit Hilversum bij. De Hilversumse makelaar blijft vooralsnog opereren onder de eigen naam. Met overnames wil de grootste makelaar van Nederland zijn belangrijkste doel, dichtbij en laagdrempelig, verder vormgeven in Nederland.

Met de overname van Schuitema Makelaars zet Vivantus een belangrijke stap richting ‘t Gooi. Steven Lagerweij, Algemeen Directeur bij Vivantus, is trots dat Vivantus ondanks de coronaperiode kan groeien: “We zetten met de komst van Schuitema de trend voort van de laatste jaren, waarin we veel lokale makelaars overnamen, om voor klanten zichtbaar en bereikbaar te zijn.” Lagerweij ziet bij klanten van Vivantus kantoren in Metropoolregio Amsterdam veel vraag naar woningen in de regio ‘t Gooi. “Met de overname van Schuitema kunnen we deze klanten nog beter bedienen en ondersteunen bij hun verhuisbehoefte naar verschillende locaties in Nederland.”

Blijvende waarde
Makelaar Schuitema koos zeer bewust voor Vivantus. De kwaliteit van de dienstverlening van het sterke merk Vivantus – voorheen Hoekstra en Van Eck groep – ziet makelaar Schuitema als één van de grootste voordelen van de overname. “We worden onderdeel van een krachtige organisatie en krijgen toegang tot zeer efficiënte marketinginstrumenten en technologische innovaties.” Daarmee wil Schuitema zijn makelaarskantoor naar een hoger niveau tillen en de klanten nog beter van dienst zijn. “Door aan te sluiten bij de grootste makelaar van Nederland, kunnen we de positie die ons kantoor heeft ingenomen in de regio niet alleen bestendigen, maar door de inzet van bewezen efficiënte en uitgekiende verkoopsystemen, optimaliseren om zodoende een blijvende waarde op de Gooise huizenmarkt te vertegenwoordigen.”

Rooskleurige toekomst
Vivantus is de grootste makelaarsgroep in Nederland met 32 wonen-makelaarskantoren, 2 BOG-makelaarskantoren, een landelijke nieuwbouwafdeling, opererend onder de labels Hoekstra en van Eck Makelaars, Hendriks Makelaardij, Brockhoff Makelaars en Petra De Kleermaeker Makelaardij. Binnen de groep vallen ook 18 vestigingen van De Hypotheekshop en is er  een uitgebreide verzekeringstak. Eind vorig jaar  werden al de overnames van Thijssen Makelaardij en Zaans Hypotheek Huis uit Zaandam aangekondigd. Naast deze kantoren, maakt nu ook Schuitema Makelaars per 1 januari 2021 deel uit van Vivantus. Bij Vivantus vertalen 265 medewerkers de nieuwste technieken en inzichten naar een persoonlijke benadering op lokaal niveau. Algemeen Directeur Steven Lagerweij ziet een rooskleurige toekomst voor zich: “Groeien is een van onze ambities en we blijven openstaan voor nieuwe overnames.”

Vond je dit artikel nuttig?